U trendu

Index: Do sada obezbeđen 321 kontejner i 106 mobilnih kuća

ZAGREB – Za područje centralne Hrvatske ugroženo zemljotresom do sada je obezbeđen 321 kontejner za smeštaj domaćinstava čije su kuće srušene, a očekuje se da će tokom sutrašnjeg dana na terenu biti i 106 mobilnih kućica, piše hrvatski portal Index.

U ovaj broj nisu uračunate privatne donacije.

Iz Robnih rezervi je obezbeđeno 28 kontejnera, a 82 su dobijena iz Austrije, četiri iz Slovenije i 14 iz Rumunije.

Navode da je Srpsko narodno vijeće doniralo 12 kontejnera, a očekuje se dodatnih 18 – ukupno 30.

Najavljen je kažu dolazak još 100 kontejnera u sklopu pomoći iz Turske, od kojih se 30 očekuje sutra, a na terenu bi mogli biti u sredu uveče ili četvrtak ujutru.

Prema saznanjima portala trenutno se povlači 41 kontejner iz ostalih delova Hrvatske, koji su upotrebljivani za potrebe epidemije.

Uz to, CROSCO je donirao 22 kontejnera, piše Index i dodaje nije moguće, međutim, doći do tačnih podataka o tome koliko je kontejnera postavljeno, a koliko još nije.

Prema spisku sa kojim su, kako se navodi, raspolagale lokalne vlasti i Direktorat civilne zaštite bila je navedena potreba za nešt manje od 500 pokretnih smeštajnih objekata.

Što se tiče šatora, tačno je da 1.600 iz Robnih rezervi uopšte nije stavljeno u upotrebu, jer, kako se navodi, nije bilo potrebe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.