U trendu

Iranski ministar osudio izraelski vazdusni napad na Siriju

DAMASK – Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahian osudio je danas izraelski vazdušni napad na Siriju i rekao da seTeheran protivi bilo kakvoj vojnoj operaciji Turske na severu Sirije.

Amirabdolahian je to rekao na početku posete glavnom gradu Sirije Damasku, gde će sa najvišim sirijskim zvaničnicima razgovarati o međusobnim odnosima i regionalnim pitanjima, preneo je AP.

Iranski ministar spoljnih poslova stigao je u posetu Siriji nekoliko sati nakon što je Izrael izveo vazdušni napad na priobalno sirijsko selo u blizini granice sa Libanom u kome su ranjene dve osobe, javili su sirijski državni mediji.

Poseta je usledila i nakon što je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan više puta rekao da planira veliku vojnu operaciju za stvaranje tampon zone duboke 30 kilometara unutar Sirije duž turske granice.

„Razumemo zabrinutost našeg suseda Turske, ali se protivimo bilo kakvoj vojnoj meri u Siriji“, rekao je Amirabdolahian, dodajući da Iran pokušava da reši nesporazum između Turske i Sirije kroz dijalog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.