U trendu

Ispred zgrade vlade u Podgorici protest policajaca

PODGORICA – Ispred zgrade Vlade Crne Gore okupilo se nekoliko stotina službenika Uprave policije koji protestuju zbog umanjenja dve poslednje zarade i zapretili da bi usred turističke sezone 500 polijaca u jednom danu moglo da ode na bolovanje.

Protest pripadnika policije održava se dok je u toku sastanak predstavnika stranaka koje podržavaju aktuelnu vladu o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, na kojem je i predsednik države Milo Đukanović.

Policajac Igor Rmandić pozvao je kolege da ne politizuju protest.

Dodao je da se nisu okupili samo zbog plata, već i da traže poštovanje koje zalužuju, jer, kako je rekao, više ne veruju obećanjima.

Rekao je i da od policje niko ne treba da očekuje nerede i poteze koji bi ugrozili bilo koga, a onima koji, kazao je, pričaju da policja nema pravo na štrajk i protest, poručio je da je to priča iz komunističkog doba.

„Imamo različite mogućnosti. Nemojte da se niko začudi ako se, recimo, probudimo 15. avgusta usred turističke sezone i tog jutra 500 policajaca ode na bolovanje“, kazao je Rmandić, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar