najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Istraga protiv roditelja dečaka spasenog od gorile

Američka policija saopštila je danas da je pokrenula istragu protiv roditelja trogodišnjeg dečaka koji je upao u ograđeni prostor za gorile u Zoološkom vrtu u Sinsinatiju i koga je spasao tim tog vrta usmrtivši gorilu.

Vlasti su saopštile da će istraga biti fokusirana na postupke roditelja koji su doveli do incidenta, a ne na rad Zoo-vrta, koji je pod nadzorom američkog Ministarstva poljoprivrede, prenosi AP.

Policija će se potom konsultovati sa tužiocima u vezi sa eventualnim podizanjem optužnice, rekao je tužilac Okruga Hamilton Džo Deters.

Istovremeno, Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da će pokrenuti odvojenu istragu o kršenju zakona o dobrobiti životinja.

Veliki broj građana na društvenim mrežama izrazio je u međuvremenu svoje nezadovoljstvo zbog ubistva pripadnika zaštićene vrste, pa je tako na Fejsbuku otvorena strana pod nazivom “Pravda za Harambea”, a borci za prava životinja su optužili Zoo-vrt za nemar.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta je, iz straha za bezbednost dečaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, ubio 17-godišnjeg gorilu Harambea.

Na video snimcima koje su napravili posetioci Zoo-vrta se vidi kako je gorila uglavnom zaštitnički nastrojen prema detetu, ali ga u nekim trenucima vuče kroz plitki jarak.

Direktor Zoo-vrta Tejn Mejnard stao je u odbranu odluke da se ubije gorila rekavši da bi dečak bio još više ugrožen da su pokušali da ispale strelicu za uspavljivanje u gotovo 200 kg tešku gorilu, jer to sredstvo ne bi počelo da deluje odmah.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Janko

    Video me uznemirio naravno. Urađeno je ono što je moralo i da se uradi, nažalost ali i na sreću mališana. Smatram da je čovek bitnije biće od gorile. Odgovornost snose nemarni roditelji. Trošak nadoknade bi im naravno dostavio. Međutim, ono šta i jeste bitnije ne samo smrt jedne gorile, već i sve druge gorile kao i druge životinje koje izumiru a to je da je svemu tome čovek odgovaran a ne priroda. Zato, čuvajmo prirodu, čuvaćemo i sebe i životinje, samo je jedna Zemlja, drugu nećemo naći. Nažalost puno se ekperminetiše gde eksperimenti ostavljaju negativne posledice. Treba li nam to ?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike