U trendu

Iztbegovic: Krajnje vreme za korektan kompomis o vlasti u BiH

SARAJEVO – Bakir Izetbegović, predsednik SDA i predsedavajući Doma naroda PSBiH, izjavio je da je krajnje vreme da se napravi korektan kompromis o formiranju vlasti u BiH i da ceni da bi s tim u vezi mogli biti ohrabrujući stavovi turskog i srpskog predsednika, Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića na nedavnoj trilaterali u Beogradu.

„Kad kažem korektan kompromis onda podrazumevam da se svi ranije doneseni zakoni i državne strategije moraju poštovati, ali da članstva u NATO savezu neće biti dok se ne postigne novi dogovor konsenzusom triju strana u BiH. U toku su razgovori na nivou kabineta tri člana Predsedništva BiH i cenim da se ide ka rešenju“.

Izetbegović je to rekao komentarišući neformiranje vlasti na svim nivoima u BiH, duže od godinu dana nakon izbora, a nakon trilaterale u Beogradu kojoj su prisustvovala i sva tri člana Predsedništva BiH, Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

„Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis i cijenim da bi pomenuta trilaterala, odnosno stavovi predsednika Erdogana i Vučića koji su bili na toj liniji, mogli biti ohrabrujući“, rekao je Izetbegović za Agenciju Anadolija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.