Izvor iz Bakingemske palate: Nema razloga za zabrinutost

Nema razloga za zabrinutost za zdravlje britanske kraljice Elizabete ili njenog supruga, princa Filipa, nakon što je celokupno visoko kraljevsko osoblje pozvano danas na sastanak u Bakingemskoj palati, rekao je Rojtersu dobro obavešten neimenovani izvor.

Britanski „Dejli Mejl“ objavio je navode da su visoki članovi osoblja iz cele zemlje pozvani danas u palatu na hitan sastanak, što je dovelo do spekulacija koje su se raširile na društvenim mrežama u vezi sa zdravstvenim stanjem kraljice i njenog supruga.

„Nema razloga za zabrinutost“, rekao je isti neimenovani izvor, dodavši da se takvi sastanci sa celokupnim osobljem održavaju povremeno.

Nakon što su objavljeni navodi o „krajnje neuobičajenom“ sastanku osoblja, što je izazvalo spekulacije o eventualnoj vesti iz kraljevske porodice, ispred rezidencije britanske kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati jutros su se, u cik zore, okupili mnogobrojni mediji.

Jutrošnji sastanak, kako je naveo „Dejli Mejl“, vodi najviši zvaničnik u kraljevskom domaćinstvu, lord Čemberlen, a sastanak je počeo u 10.00 sati, preneo je danas AFP.

Portparol kraljevske palate odbio je da komentariše medijske navode, dok se kamerama ispred kapije, kojih ima više od desetak, jutros pridružila i nekolicina znatiželjnih građana.

„Došla sam ovde jer me je rođak pozvao iz Los Anđelesa i rekao mi da se u palati nešto dešava“, kaže 40-godišnja Amerikanka Kim Tatam.

Kraljica Elizabeta (91) vratila se u sredu u Bakingemsku palatu nakon uskršnjeg odmora u dvorcu Vindzor.

Tokom popodneva sastala se s britanskom premijerkom Terezom Mej, povodom raspuštanja parlamenta uoči vanrednih generalnih izbora zakazanih za 8. jun, dok je njen suprug, princ Filip (95) otvorio novi štand na Lordovom igralištu za kriket, navodi francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.