U trendu

Kanadski sud odobrio kauciju Kinezu optuzenom za špijunažu

MONTREAL – Kanadski sud odobrio je kauciju kineskom istraživaču zaposlenom u najvećem kanadskom proizvođaču električne energije Idro-Kuebec, Juešeng Vangu, optuženom za špijunažu, jer je navodno pokušao da ukrade poslovne tajne u korist Kine, saopštio je njegov advokat.

Vang (35) je uhapšen ranije ovog meseca i suočava se sa ukupno četiri optužbe, uključujući pribavljanje poslovnih tajni, neovlašćeno korišćenje računara, prevaru za dobijanje poslovnih tajni i povredu poverenja od strane javnog službenika, preneo je Rojters.

Vangov advokat Geri Martin rekao je da je zadovoljan odlukom sudije da svom klijentu odobri kaucijum ali je dodao da je pred njima još puno posla.

Dok je bio zaposlen u Idro-Kvebeku, Vang je navodno pribavljao poslovne tajne u korist Narodne Republike Kine, a na štetu kanadskih ekonomskih interesa, navedeno je ranije saopštenju RCMP.

Kraljevska kanadska konjička policija nije iznela detalje o tome u kom vremenskom periodu je Vang, koji je iz Kandijaka u Kvebeku, bio zaposlen u Idro-Kvebeku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar