najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Keri: Rusija može da napada samo Islamsku državu i Al Kaidu

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da su SAD spremne da pozdrave vojnu operaciju Rusije u Siriji ako je usmerena protiv terorističkih organizacija Islamska država i Al Kaida.

Keri je danas u UN rekao da bi SAD bile „ozbiljno zabrinute“ ako bi Rusija izvela avionske napade na druge organizacije.

On je dodao da ruske operacije ne smeju da pružaju podršku sirijskom predsedniku Bašaru Asadu ili da ometaju koaliciju SAD koja od letos napada položaje Islamske države.

Rusija je danas potvrdila da je na poziv Bašara el Asada počela napade na položaje Islamske države.

(Beta)

1 komentar
  1. Husnija

    Ko ste vi, gospodine, da delite lekciju Rusima koje ciljeve da napadaju? Ruski bombarderi bobraduju u Siriji one ciljeve koje odredi legalna sirijska vlada i predesednik Asad. Ruski avioni su pozvani da bombarduju od strane legalne vlade, a na čiji poziv vi Amerikanci i vaši trabanti bombardujete sirijsku teritoriju? Vaše bombardovanje je delo nasilnika koji ne haju ze međunarodno pravo i državne granice. Rusima se može uputiti jedna zamerka: možda ne bombarduju tako žestoko kao što situacija na terenu pokazuje da je potrebno.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike