najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kina: Komunistička partija protiv gatanja i feng šuija

Kineska vladajuća Komunistička partija pooštrila je propise koji zabranjuju članovima “aktivnosti koje proizilaze iz praznoverja”, objavili su kineski državni mediji.

Aktivnosti poput proricanja sudbine i tradicionalnog kineskog učenja feng šui su protivne marksizmu, na čijim se osnovama bazira Komunistička partija, prenela je agencija AFP.

Predsednik Kine Sji Đinping, koji je takođe generalni sekretar vladajuće stranke, zatražio je od njenih 88 miliona članova da se strože drže ideoloških učenja i upozorio ih da u javnosti ne dovode u pitanje zvaničnu politiku Partije.

Novi partijski propisi, koji su stupili na snagu 1. januara, nose mogućnost izbacivanja iz stranke članova koji organizuju sujeverne aktivnosti, dok onima koji u njima samo učestvuju preti upozorenje, prenela je Sinhua.

Bivši šef kineske bezbednosne agencije Džou Jongkang, dosad najviši zvaničnik koji je smenjen u okviru kampanje kineskih vlasti protiv korupcije, savetovao se sa samozvanim prorokom i učiteljem kineske meditacije “či kung” Caom Jongžengom, koji je kasnije na sudu svedočio protiv njega.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike