U trendu

Kiril: Pandemija naučila koliko je bitna živa komunikacija

MOSKVA – Ruski patrijarh Rusije Kiril služi je noćas Uskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, kojoj je prisustvovao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Draga braćo i sestre, srdačno vam želim srećan Uskrs i želim da vam poručim: „Hristos Vaskrse““, rekao je patrijarh pre početka liturgije na kojoj i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Kako je naveo, ovogodišnji Uskrs je nesvakidašnji praznik jer se događa u vreme pandemije za koju se „nadamo da će proći mirno i da će nas naučiti nečemu, a nakon toga napustiti nas zauvek“.

Govoreći o tome čemu nas sve pandemija može naučiti, ruski patrijarh je rekao da je to pre svega „krhkost ljudskog bića i odgovornost“, prenosi Sputnjik.

„Na prvi pogled male stvari poput nebriga o higijeni mogu nam naneti neprevaziđenu štetu. Zapravo, u životu ne postoje male stvari. Sve je važno i sve zavisi od odluka koje donosimo svakodnevno“, kazao je patrijarh Moskovski i cele Rusije.

Dodao je i da je važna lekcija koju nas je naučila pandemija – koliko je bitna živa komunikacija ljudi, a ne virtuelna.

„Postali smo previše nadmeni okruživši se gedžetima, monitorima, uvereni da smo na taj način poboljšali kvalitet naših života. Međutim, pandemija je pokazala da je to pogrešno“, rekao je ruski patriojarh.

Kazao je i da epidemiološka ograničenja nisu sprečile ljude da pomažu i podržavaju svoje bližnje, slabije od sebe i one kojima je pomoć zaista potrebna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar