U trendu

Koprivica: Odbor udario u osinje gnezdo, u srce mafijaške hobotnice

PODGORICA – Potpredsednik Demokratske Crne Gore i poslanik Momo Koprivica saopštio je danas da je javnost s pravom uznemirena nakon sednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu jer je državna služba bila instrumentizovana zarad mafije i u interesu jednog mafijaškog klana.

Koprivica je u emisiji Link TVCG rekao da se na jučerašnjoj sednici Odbora, na temu ko je dozvolio Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da u januaru 2021. da uđu u Crnu Goru, iako im je ulazak bio zabranjen, udarilo u „osinje gnezdo, u srce mafijaške hobotnice“.

„Dvojici regionalnih kasapa, izvršiocima kavačkog klana, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, omogućeno je da uđu u Crnu Goru. Oni se nalaze na spisku lica kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, a postavlja se pitanje ko im je tada dozvolio da uđu“, upitao je Koprivica.

Istakao je da je specijalna tužiteljka Sanja Jovićević odbacila njegovu krivičnu prijavu, te da mu nije odgovorila kako su Belivuk i Miljković znali da im je skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru.

„Niko ne sme da utiče na neki predmet, očekujemo da se radi po ustavu i zakonu. Takođe, Lepa Medenica treba da objasni zbog čega je iza ponoći zvala tužioce, o tome postoje dokazi i službene zabilješke. Ostavimo se igara, stvari su jasne“, istakao je poslanik Demokrata.

Na pitanje o odgovornosti, Koprivica je rekao da će uraditi sve da se efekti kontrolnog saslušanja privedu kraju.

„Neće se stati na ovome, očekujem jasan pravni epilog u vezi ovog nepočinstva“, naglasio je Koprivica.

Dodao je da je prošlo vreme „organizovanog javnog laganja“.

„Raskrinkani su politički nosioci tog projekta, narod je pokazao da ne pristaje na laži, da se oslobodio sistema pritisaka i ucena. I vreme je da se dođe do pravde, to je prioritet broj jedan i nasušna potreba Crne Gore. Ili ćemo imati državu u raljama mafije ili slobodnu zemlju. Đukanović jeste podneo ostavku, ali mafija ne i sa njom se moramo institucionalno obračunati“, poručio je Koprivica.

Nepohodno je, dodao je, „pročistiti“ institucije od mafije i korupcije.

„Bez novih zakona i institucija nema odlučne borbe protiv korupcije“, istakao je poslanik Demokrata.

Ocenio je da su nedavni presednički izbori pokazali da je rešenje objedinjavanje progresivnih, građanskih i proevropskih snaga.

„Građanski blok je već oformljen. Cenimo otvorenost Jakova Milatovića i imam poverenje da će njegova pobeda dati podsticaj više na planu objedinjavanju građanskih i proevropskih snaga“, kazao je Koprivica i istakao da unutar jedne vlasti ne može biti diskontinuiteta.

Parlamentarni izbori su, dodao je, neminovni i „jedna velika šansa da se dođe do deblokade pravosuđa do kraja“.

Ocenio je da je Ukaz Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine neustavan.

„Idemo u suret izborima i da konačno zadamo udarac sprezi mafije i politike“, kazao je Koprivica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.