Kosačev: Britanija igra prljavu igru

Predsedavajući Spoljnopolitičkog komiteta ruskog parlamenta Konstantin Kosačev rekao je da britanske optužbe na račun Rusije zbog trovanja nekadašnjeg špijuna predstavljaju pokušaj Londona da popravi svoj medjunarodni položaj.

Velika Britanija je saopštila da će proterati 23 ruskih diplomata, prekinuti kontakte na visokom nivou s Moskvom i preduzeti druge mere kao odgovor na trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Kosačev je britanske akcije osudio kao „zlobne i cinične“ i dodao da optužbe na račun Rusije predstavljaju „prljavu igru“ s ciljem da se „povrati pozicija Londona kao ključnog globalnog igrača“.

Prema njegovim rečima, Rusija nema nikakav motiv za trovanje a Velika Britanija nije iznela nijedan dokaz o ruskoj umešanosti. „Šerlok Holms se prevrće u grobu“, dodao je Kosačev.

(Beta)

1 komentar
  1. kresoja mladji

    Kosačev: Britanija igra prljavu igru,ajte molim vas,pa ko jos u to moze poverovati.BBC kao bastion istine i postenja dokazani prijatelj krupnog kapitala i sitne boranije,kaze drugacije.Ko smo mi da sumnjamo u takve moralne gromade.!?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike