U trendu

Kovač: Tražiću ostavku Medenice ako se utvrdi da su optužbe tačne

PODGORICA – Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač izjavio je danas da će tražiti ostavku rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice ukoliko se utvrdi da su tačne optužbe iznete na njen račun na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu.

„Ukoliko se utvrdi tačnost navoda iznesenih na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu od strane tužilaca Boričića i Radonjića, shodno članu 126 Zakona o državnom tužilaštvu, podneću predlog Tužilačkom savetu za razrešenje rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepe Medenice“, naveo je Kovač.

Optužbe na račun Medenice iznete su juče na Odboru gde se raspravljalo o hapšenju dvojice policajaca po nalogu podgoričkog tužilaštva u oktobru 2021. godine, zbog skidanja zabrane ulaska Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Zabrana ulaska u Crnu Goru je skinuta krajem 2020. godine, a Belivuk i Miljković su boravili u Crnoj Gori deset dana tokom januara 2021. Krivičnom prijavom je obuhvaćeno više policijskih funkcionera i službenika.

Tužilac Vukas Radonjić kazao je na salušanju da je on donEo rešenje o hapšenju dvojice službenika, i tražio da ga informišu kada taj nalog bude sproveden. Nakon toga, kako tvrdi, zvala ga je rukovodilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica da pusti policajce koji su uhapšeni, što je on odbio.

Tužilac Nikola Boričić je rekao da je i on dobio poziv od Medenice, da utiče na kolegu Radonjića da pusti policajce.

Lepa Malenica je ranije danas izjavila da su Borčić i Radonjić rekli neistinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.