U trendu

Kovid19 ponovo u rastu u Belgiji

BRISEL, 28. juna ( Tanjug) – Svi glavni pokazatelji Kovid-19 u Belgiji, uključujući broj novih slučajeva i hospitalizacija, nastavljaju da rastu, upozravaju belgijske zdravstvene vlasti.

Broj novozaraženih u Belgiji tokom treće nedelje juna na dnevnom nivou u proseku je iznosio 3826 slučajeva što je povecnaje od skoro 40 procenata u odnosu na drugu nedelju juna, dok je broj hospitalizovanih u jednom danu, zbog simptoma Kovid-19, premašio sto pacijenata.

I belgijskog Instituta za javno zdravlje napominju da je u pitanju najveći broj inficiranih i hospitalizovanih od kraja maja ove godine kada je broj dnevnoinficiranih pao ispod 1300, a broj hospitalizovanih ispod 100.

U Belgiji je trenutno dominanatna podvrsta Omikrona BA.5, za koju stručanjaci kažu da nije ni manje ni više zarazna od ostalih podtipova Omikrona, ali da dobro uspeva da zaobiđe stvoreni imunitet ljudi.

U nedelji iza nama, u Belgiji je od posledica Kovid19 dnevno umrlo 4,4 pacijenata dok je ukupan broj preminulih od početka pandemije 31.903.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar