najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kraljica Elizabeta: Još sam živa

Britanska kraljica Elizabeta Druga našalila se tokom dvodnevne posete Severnoj Irskoj kada je na pitanje zamenika prvog ministra Severne Irske Martina Mek Ginisa “da li je dobro”, odgovorila “još sam živa”.

Pružajući ruku u znak pozdrava kraljici na sastanku, koji je prenošen na televiziji, Mek Ginis, čija se stranka “Sin Fajn” zalaže da Severna Irska napusti Ujedinjeno Kraljevstvo i ujedini se sa Republikom Irskom, upitao ju je “da li je dobro”.

“Još sam živa, u svakom slučaju”, odgovorila je kraljica uz osmeh, dok se rukovala sa Mek Ginisom tokom svog prvog pojavljivanja od kada su građani Velike Britanije glasali na referendumu da napuste EU.

“Bili smo poprlilično zauzeti. Mnogo toga se dešavalo”, dodala je britanska kraljica u Severnoj Irskoj, čiji su birači glasali za ostanak u EU.

AFP navodi da nije poznato da li se njeni komentari odnose na političke događaje u Britaniji, ili na nedavne dve proslave njenog 90. rođendana.

Kraljica, koja se nije oglasila povodom ishoda referenduma, istakla je da je bila prilično zauzeta proslavom “dva rođendana”. Prema britanskoj tradiciji, rođendan monarha slavi se dva puta.

Mek Ginis pozvao je na glasanje o ujedinjenu Severne Irske sa Republikom Irskom nakon referenduma u Velikoj Britaniji.

Nakon razgovora iza zatvorenih vrata sa kraljicom, on je odbio da komentariše da li je tema bila i referendum.

“Razgovarali smo o brojnim stvarima, ni o čemu što bih vam preneo”, rekao je Mek Ginis.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike