U trendu

Kremlj negira nevode o finansiranju italijanske Lige

MOSKVA – Kremlj kategorički negira navode medija o razgovorima sa italijanskom strankom Liga o mogućem finansiranju te političke snage, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Zaista smo primili obaveštenje o objavljivanju ovih navoda“, rekao je on, komentarišući članak američkog sajta Bazfid u kojem se navodi da je Liga finansirana iz Rusije, preneo je TAS S.

„Smatramo čudnim da je to izazvalo takvu pometnju. Očigledno, ne radi se o novcu za stranku. Možemo samo da izrazimo našu zbunjenost“, rekao je Peskov.

„Nijedna italijanska partija, niti ijedan italijanski političar nisu ikada primili novac od Rusije, bilo direktno ili bilo kojim sporazumom, istakao je Peskov.

Lider italijanske Lige i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je u sredu povodim izveštaja Bazfida o navodnom susretu s osobama bliskim zvaničnicima iz Kremlja, da nikada nije uzeo novac od Rusije, prenela je Ansa.

„Već sam podnosio tužbu zbog klevete i ponovo ću to uraditi danas, sutra i prekosutra. Nikada nisam uzeo ni jednu rublju, evro, dolar niti litru votke iz Rusije“, rekao je Salvini.

U svom izveštaju informativni portal Bazfid naveo je da se član Salvinijeve pratnje 18. oktobra sastao sa dvojicom Italijana i trojicom Rusa u moskovskom hotelu Metropol i da je sa njima pregovarao o slanju miliona dolara na ime profita za uvoz ruske nafte Salvinijevoj stranci i to putem tajnih kanala.

Predsednik udruženja Lombardija – Rusija i izaslanik Lige u Moskvi Savoini rekao je da nikada nije primio ni rublju od bilo koje pomenute osobe.

Koalicioni partner Salvinijeve Lige pokret „Pet zvezdica“ saopštio je da ta stranka radi u interesu Italijana, a ne drugih zemalja, a njen predsednik Luiđi di Majo prokomentarisao je čitav slučaj sa: „bolje Putin nego naftaš“.

(Tanjug)

Napišite komentar