U trendu

Krvava odmazda Izraela: Počela vazdušna invazija na Gazu

Izraelska avijacija je počela masovno bombardovanje objekata palestinskih boraca u Pojasu Gaze kao odgovor na „ozbiljni pogranični incident“, za šta je odgovoran pokret Hamas koji upravlja enklavom, saopštila je pres-služba vojske.

„Avioni Ratnog vazduhoplovstva Izraela nedavno su počeli veliki nalet vojnih ciljeva Hamasa po čitavom Pjasu Gaze. Kao odgovor na ozbiljni napad na izraelsku vojsku armija sada izvodi veliki napad na različitim tačkama“, navodi se u saopštenju.

„Vojska se ozbiljno odnosi prema današnjem napadu i neprijateljskim aktivnostima Hamasa tokom poslednjih meseci. Hamas je izabrao kurs eskalacije i odgovaraće za svoje akcije“, objavila je vojska.

Vojska je saopštila ranije da su njihove snage bile mete snajpera na granici sa enklavom. Zasad nema podataka o gubicima.

(Sputnjik)

Palestinci pucali na izraelske vojnike, vojska odgovorila

Izrael je izvršio vazdušne napade i poslao tenkove na položaje ekstremista u Gazi, a u napadima su ubijena četiri Palestinca, nakon što su oni otvorili paljbu na izraelske vojnike nedaleko od granice Gaze i Izraela, saopštili su izraelski zvaničnici.

Izraelska vojska saopštila je da je osam položaja ekstremističke grupe Hamas napadnuto, a da su avioni izvršili napade protiv vojnih meta širom Pojasa Gaze, prenosi AP.

Vojska nije pružila detalje o zdravstvenom stanju ranjenih izraelskih vojnika, ali su rekli da je njihovo stanje „ozboljno“.

„Hamas je odlučio da eskalira bezbednosnu situaciju i snosiće posledice za svoja dela“, poručeno je iz izraelske vojske.

Ministarstvo zdravlja Gaze potvrdilo je da su četvorica Palestinaca poginula u izraelskim napadima, dok je Hamas saopštio da su tri od četiri poginula Palestinca njihovi članovi.

Prema pisanju medija iz Gaze, Palestinci su navodno pucali minobacačima u pravcu izraelske granice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)