U trendu

Lavrov: Ako Zapad zeli obnovu odnosa, videcemo treba li nam

MOSKVA – Ako Zapad želi nešto da ponudi u smislu obnavljanja odnosa, Rusija će ozbiljno razmisliti da li joj je to potrebno ili ne, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„To u potpunosti zavisi od zapadnih zemalja. Kada prebrode svoju pomamu i odluče da postoji Rusija, da ona nije nestala i uveren sam da je svake godine sve jača. Ako žele da ponude nešto u smislu obnavljanja odnosa, onda ćemo ozbiljno razmotriti da li nam je to potrebno ili ne“, rekao je Lavrov, odgovarajući na pitanje da li će zapadne zemlje uspostaviti diplomatske odnose sa Rusijom i kada to može da se desi, prenela je agencija RIA Novosti.

Mi sada stvaramo, ne samo neku vrstu procesa supstitucije uvoza, moramo da prestanemo na bilo koji način da zavisimo od snabdevanja bilo čega sa Zapada kako bismo obezbedili razvoj kritičnih industrija za bezbednost, ekonomiju i socijalnu sferu naše domovine, dodao je on.

„Mi ćemo se osloniti samo na sebe i na one zemlje koje su dokazale svoju pouzdanost i koje ne igraju kako drugi svira. Ako se zapadne zemlje opamete i ponude neki oblik saradnje, onda ćemo doneti odluku“, naglasio je Lavrov.

On je rekao da je cilj Moskve da dalje razvija veze sa Kinom, preneo je Rojters.

„Sada kada je Zapad zauzeo diktatorsku poziciju, naše ekonomske veze sa Kinom će rasti još brže“, rekao je Lavrov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar