U trendu

Lavrov: SAD se nisu obratile RUS zbog navodni hakerskih napad

ZAGREB – SAD se nisu zvanično obratile Rusiji zbog navodnih novih hakerskih napada, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nismo dobili nijedan zvaničan zahtev SAD u vezi sa hakerskim napadima ili sumnjama na hakerske napade, preneo je TAS S.

„Već smo navikli da SAD i druge zapadne države u medijima jednostavno iznose još jedan niz optužbi protiv Rusije, bilo da su to hakeri ili dvostruko ili čak trostruko trovanje (Alekseja) Navaljnog“, istakao je šef ruske diplomatije u Zagrebu.

Rojters je u ponedeljak preneo da su hakeri za koje se veruje da rade za Rusiju, imali pristup internoj elektronskoj pošti američkog Sekretarijata za finansije i agencije nadležne za regulisanje upotrebe interneta i sredstava telekomunikacija.

Zbog ozbiljnosti sajber napada održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Beloj kući, prenela je britanska novinska agencija pozivajući se na dobro upućen, neimenovani izvor.

U američkoj obaveštajnoj zajednici postoji zabrinutost da su hakeri pokušali sličan upad u baze podataka drugih agencija američke vlade, potvrđeno je iz četiri neimenovana izvora, bez preciziranja o kojim je agencijama reč.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.