U trendu

Lil: Predizborni skup predsedničke kandidatkinje socijalista

LIL – U Lilu je održan prvi predizborni skup An Idalgo, aktuelne gradonačelnice Pariza i kadidatkinje Socijalističke partije na predstojećim predsedničkim izborima u Francuskoj.

Idalgo je obelofanila još 12. septembra u Ruanu da će se kandidovati na predsedničkim izborima 2022. godine, ali je sinoć u Lilu po prvi put održala govor koncipiran da označi njen aktivni ulazak u trku za Jelisejsku palatu.

„Naša Republika se raspada kada dođe do eksplozije nejednakosti u raspodeli bogatstva. Naša Republika se raspada kada više ne može da obeća bolju budućnost svojoj deci. Naša Republika više ne deluje uverljivo kada, suočena sa klimatskim promenama, nudi samo nerad, prezir i izgovore“, poručila je An Idalgo, prenosi pariski Mond.

U prepunoj gradskoj sali vijorile su se zastave i osećao se entuzijazam više od 1.500 izabranih zvaničnika i delegata među kojima su bila i gradonačelnica Lila, bivša minjistarka u vladi Lionela Žospena i siva eminencija francuskih socijalista, Martin Obri, bivši premijer Francuske Bernar Kaznev i mnogi drugi.

„Otvaramo novu stranicu kako bismo zaključili Makronovih pet godina. Trenutno dajemo milijarde koje nemamo, a on već pet godina ništa nije uradio. Predsednik koji se zalaže za globalizaciju koja je usrećila samo najbogatije“, rekla je Martin Obri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar