U trendu

Ljubinskij: Ukrajinci sami digli u vazduh bolnice

BEČ – Ambasador Rusije u Austriji Dmitrij Ljubinskij tvrdi da su Ukrajinci sami digli u vazud svoje bolnice i smatra sankcije protiv Moskve „pljačkom“.

Ljubinskij je, u intervjuu bečkom nedeljniku „Profil“, rekao da je delovanje ruske vojske u saglasnosti sa Poveljom UN, Članom 51, koji reguliše samoodbranu i odbranu saveznika.

„Postoje dokazi da nije bilo bombardovanja, već eksplozija. Ukrajinci su postavljali bombe i koriste civilno stanovništvo kao ljudske štitove. Rusija ne bombarduje gradove već isključivo vojne ciljeve“, tvrdi on.

Kada je reč o izveštavanju zapadnih medija o ratu u Ukrajini on kaže da je vidljiva potpuna blokada informacija, pri cemu zapad ne prikazuje pravu sliku onoga što se dešava na licu mesta, i ne izveštava o ratnim zločinima nad civilima i ratnim zaroblljenicima.

Kritikovao je što su ruski mediji zabranjeni na zapadu.

S tim u vezi je podsetio da je i sef austrijske diplomatije Aleksander Šalenberg u jednom televizijskom intervjuu sam priznao da se zapad nalazi u informativnom ratu sa Rusijom.

On je kazao da kada god Austrijanci ili Nemci uključe televizor vide samo ukrajinsku propagandu, slike koje se snimaju uvek protiv Rusije.

Što se tiče sankcija ambasador kaže da postoji pravo takmičenje ko će Rusiju oštrije kazniti.

„Šta se time želi postići?“, upitao je on dodajući da mora svakom biti jasno da Rusija svoju politiku u vezi Ukrajine neće promeniti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar