najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Makri pozvao Venecuelu da oslobodi političke zatvorenike

Predsednik Argentine Maurisio Makri pozvao je vladu Venecuele da oslobodi zatvorenike koji su u pritvoru iz političkih razloga.

Makri je uputio ovaj apel danas na samitu južnoameričkog trgovinskog bloka Merkosur (Mercosur) u glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu.

On je nedavno obećao da će nastojati da se suspenduje Venecuela iz tog južnoameričkog bloka zbog toga što vlada te zemlje hapsi lidere opozicije.

Agencija AP ocenila je da je malo verovato da će sada doći do suspenzije jer vlada Venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura poštuje rezultate parlamentarnih izbora od 6. decembra, na kojima je pobedila opozicija.

Članovi Merkosura navode da bi se govorilo o suspenziji samo kada Venecuela ne bi prihvatila rezultate izbora, čime bi mogla da se aktivira takozvana “demokratska odredba” iz statuta te grupe. 

Venecuela je postala punopravni član ovog južnoameričkog bloka 2012. Merkosur je politička i privredna organizacija čiji su punopravni članovi Argentina, Bolivija, Brazil, Paragvaj, Urugvaj i Venecuela, a pridruženi članovi su Čile, Peru, Kolumbija, Ekvador i Surinam.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike