U trendu

Maradona razbesneo Venecuelance: Uz Madura do smrti!

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Argentinac Dijego Armando Maradona podržao je venecuelanskog lidera Nikolasa Madura, kako je naveo, u borbi za revoluciju i protiv imperijalizma.

Maradona je preko svog Fejbuk profila na španskom, engleskom i italijanskom jeziku objavio da je veran vojnik predsednika Venecuele Madura, kao i da pripada pokretu Čavista, u čast bivšeg lidera te zemlje Uga Čavesa.

„Čavista sam do smrti. Ako Maduro naredi biću vojnik za slobodu Venecuele, da se borim protiv imperijalista i ljudi koji žele da oduzme naše zastave, ono najsvetije što imamo. Živeo Čaves, živeo Maduro, živela revolucija. Živeli Venecuelanci, ali ne oni koji su podržavaju političku desnicu“, napisao je Maradona.

Maradona je poznat kao zagovornik levičarskih ideja, a bio je veliki prijatelj sa kubanskim liderom Fidelom Kastrom i Čavesom.

Njegove reči dolaze u momentu kada Venecuelu trese velika ekonomska, politička i društvena kriza koja je izazvala svakodnevne proteste građana protiv režima Madura.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.