najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Marin Le Pen: Nemačka u migrantima vidi jeftine robove

Francuska nema više ni sredstava, ni energije ni želje da bude velikodušnija prema bedi u svetu, izjavila je predsednica francuske krajnje desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen, koja optužuje Berlin da u migrantima vidi “jeftine robove”.

Ona je juče, u obraćanju povodom završetka rada letnjeg univerziteta njene stranke u Marseju, oštro kritikovala politiku francuske socijalističke vlade, a Nemačku je okrivila da želi da nametne Evropi da primi stotine hiljada tražilaca azila, prenosi francuska štampa.

“Više nikoga ne možemo da primimo, to je realnost”, istakla je Le Pen, u trenutku kada najnovije ankete pokazuju da bi mogla da se nađe na čelu izborne trke u prvom krugu predsedničkih izbora 2017. godine.

Nemačka, čiju kontrolu nad evropskom ekonomskom politikom kritikuje, u njenim očima je posebno kriva što pritiska Evropljane da primi izbeglice.

“Nemačka, verovatno, ima na umu svoju demografiju koja je na izdisaju i bez sumnje nastoji da smanji plate i nastavi da upošljava robove putem masovne imigracije”, rekla je Le Pen.

Ona smatra da se “iskorišćavaju patnja i smrt tih jadnih ljudi koji prelaze Mediteran, na putovanjima koja organizuju mafijaši, prikazuju se fotografije mrtvog deteta u jedinom cilju da se evropska svest učini krivom i natera da prihvati aktuelnu situaciju”.

“Imigracija nije šansa, već teret”, zaključila je predsednica francuske ekstremno desničarske stranke, dok su neke pristalice uzvikivale “Napolje!” i “Vratite se u svoje zemlje”.

Prema rezultatima ankete francuskog instituta Odoksa koji su juče objavljeni, 55 odsto Francuza smatra da se ne treba ugledati na Nemačku i ublažiti uslove za dodelu izbegličkog statusa migrantima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike