Medojeviću pozlilo, prebačen u Klinički centar

PODGORICA – Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojevič prebačen je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer mu je zbog štrajka glađu pogoršano zdravstveno stanje, saopštio je DF.

Jedan od lidera Fronta Milan Knežević rekao je da ih je medicinsko osoblje obavestilo da je poslednji momenat da Medojević prestane sa štrajkom glađu, inače će nastati trajna oštecenja organa, prenosi RTCG.

Demokratski front takođe je pozvao građane na protestni skup koji organizuju sutra ispred zgrade Skupštine Crne Gore, prenosi RTCG.

Medojević je uhapšen prethodne sedmice. U zatvoru je pošto je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoiše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju „Carine“.

Medojević je prethodne sedmice kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike