U trendu

Medvedev: Bez dovođenja u pitanje legitimiteta ruskih izbora

MOSKVA – Nema potrebe da se reaguje na pokušaje iz inostranstva da se dovede u pitanje legitimitet ruskih izbora, rekao je danas predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev u intervjuu za TV kanal RT.

Na pitanje kako bi Rusija trebalo da reaguje na pokušaje nekih zapadnih zemalja koje dovode u pitanje nedavne izbore za Državnu dumu čak i pre početka, a i tokom glasanja, Medvedev je rekao:

„Nama nije stalo do toga. Mi smo nezavisna država, velika zemlja koja uživa suverenitet nad svom teritorijom. Mi imamo svoje zakone. Dakle, šta god kažu, nama to nije važno“.

Medvedev, koji je ujedno i zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije primetio je da postaje sve teže osporiti izborne rezultate u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi agencija Tas s.

Prema njegovim rečima, pristalice bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa koje su učestvovale na protestima, nisu dobro prošle, jer su „neki od njih sada zatvoreni, dok su drugi, većina njih, opstruisani i uklonjeni sa društvenih medija“.

Prilikom komentarisanja izveštaja o Jutjubovim planovima za brisanje sadržaja o nameštanju izbora u Americi i Nemačkoj, Medvedev se zapitao da li se i to tiče ruskih izbora.

Nakon što je dobio negativan odgovor, kako se navodi, primetio je da „to veoma liči na njihovu politiku.“

„Koliko god to izgledalo očigledno, ali to su politike dvostrukih standarda“, rekao je predsednik Jedinstvene Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.