U trendu

Milanović: Nema evropske stabilnosti bez Rusije

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović ocenio je danas da bez Rusije nema evropske stabilnosti, zapadnoevropske stabilnosti i stabilnosti Evropske Unije i poručio da se s tom zemljom treba dogovoriti, optuživši istovremeno Zapad za huškanje na rat za koji se, kako kaže, nada da ga neće biti.

Komentarišući sastanak hrvatskog i britanskog ministra odbrane u Zagrebu, on je kritikovao stav Londona o krizi u Ukrajini, istakavši da ne želi da pogine „nijedan Ukrajinac, niti Rus, a Hrvat nema šanse“.

Milanović je rekao i da Velika Britanija u njegovim očima ima puno manju važnostje od kada je izašla iz EU, da ima ozbiljnu političku situaciju u zemlji i da je sve što premijer Džonson sada radi posledica toga.

„Dakle Ukrajina se neće usrećiti ako bude slušala aktuelni London. Guraju ih u vrlo opasnu avanturu i to je predsednik Zelenski shvatio. Poslednjih dana ono što cujem iz Kijeva je vrlo razumno i odgovorno prema sopstvenoj državi“, rekao je Milanović, prenosi Hina.

Istakao je da je on prijatelj Ukrajine i da je vrlo neodgovorno jednu državu koja je u teškim problemima, koja ne napreduje prema Europskoj Uniji i stagnira, dovoditi u neku vrstu zablude i držati je kao taoca Londona i Vašingtona.

Zbog izjava da Ukrajini nije mesto u NATO-u, da je korumpirana i da hrvatski vojnici onđe neće da ginu, Milanović je bio kritikovan, a ambasadorka Hrvatske u Kijevu bila je pozvana na razgovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar