U trendu

Milanović: Vakcinacija u Hrvatskoj neće biti obavezna

ZAGREB – Nema teoretske šanse da vakcinacija bude obavezna, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

On je rekao da je hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je vakcinacija i stoga bitna, preneo je hrvatski dnevnik „Jutarnji list“.

„Nakon najave na Vladi zabeležen je rast broja vakcinisanih prvom dozom i razgovore koje vodimo s našim socijalnim partnerima, nastavićemo ove sedmice. Kad bude veći stepen saglasnosti, reći ću vam kako napredujemo“, kazao je on komentarišući uslovljavanje mera podrške kovid potvrdama.

Uključuje li taj segment i javni sektor, pitali su Plenkovića novinari i spomenuli slučaj Ministarstva zdravstva gde je vakcinisano manje od 35 odsto zaposlenih.

„Mislim da su prikupljali podatke po svim resorima. Ima resora gde je situacija bolja. Što se ove teme tiče, tu je pitanje mera podrške i dinamiziranja procesa vakcinacije, to su dve različite stvari.

Plenković je dao izjavu za medije u popodnevnim satima nakon što je održana zajednička sednica Predsedništva i Nacionalnog saveta HDZ-a.

On je kazao da su analizirali sva ključna zbivanja protekle sedmice kao što je poseta šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i odobrenje hrvatskog Nacionalnog plana.

Plenković je naveo i da se govorilo o međunarodnim aktivnostima poput aktivnosti Triju mora i foruma u Dubrovniku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.