U trendu

Milanovića od narodnjaka bole kosti, ali im ne bi zabrnaio koncert

ZAGREB – Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas odluku gradonačelnika Pule Filipa Zorčića o zabrani koncerta narodne muzike u tom gradu i istakao da ne voli tu, kako je kazao, kulturu zabranjivanja, ali ni tu muziku, koja mu ide na živce i od nje ga bole kosti.

Dodao je da bi im dozvolio koncert jer, kaže, publiku imaju, pola HDZ-a sluša tu muziku.

“To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Ide mi na živce, bole me kosti od nje. Ja je ne bih branio. Odluka pulskog gradonačelnika je da to ne daju jer će tamo biti cajke“, rekao je Milanović.

Podsetio je da je u Puli pre deset i više održan i koncert Marka Perkovića Tompsonai pa su neki isto raspravljali o tome.

„Većinu stvari ja ne bih zabranjivao. Ne volim tu kulturu zabranjivanja. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima. Ja bih im dao da imaju koncert. Publiku imaju, pa pola HDZ-a to sluša”, rekao je Milanović, koji je učestvovao na obeležavanju 29. godišnjice Počasno-zaštitne jedinice i Dana vojne kapelanije „Sveti Valentin“ u kasarni „1. hrvatski gardijski zbor“ na Tuškancu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar