U trendu

Milivojević: Ključ za Mostar u rukama SDA i HDZ BiH

BANJALUKA – Jedini predstavnik srpske liste u mostarskom Gradskom veću Velibor Milivojević kaže da taj grad na Neretvi zaslužuje da dobije novog gradonačelnika, a ne da ostane, kako kaže, „grad slučaj“.

Ključ za izbor gradonačelnika je kod HDZ-a BiH i SDA, kaže Milivojević i ističe da ne voli da bilo ko svojata taj grad.

Milivojević je na konstitutivnoj sednici Gradskog veća u petak izabran za šefa Kluba srpskog naroda u tom gradskom telu, a zatim i za potpredsednika veća.

Sedica je tada prekinuta nakon prvog kruga glasanja u kojem su kandidati za gradonačelnike bili Zlatko Guzin iz Koalicije za Mostar, u kojoj su SDA, SBB i DF, Mario Kordić iz HDZ-a i Irma Baralija iz BH bloka, koji čine SDP i Naša stranka.

U drugi krug su ušli Guzin i Kordić, nakon čega su odbornici iz Koalicije za Mostar napustili zasedanje.

U izjavi za banjalučki Glas Srpske, Milivojević kaže da je zadovoljan time što su Srbi, prvi put u Mostaru dobili predstavnike iz stranaka sa srpskim predznakom, a očekuje da će na sutrašnjoj sednici biti izabran i novi gradonačelnik.

„Nadam se da ćemo imati dovoljno razuma i biti konstruktivni da i to završimo jer je to bitno, ali je bitniji grad Mostar i građani. Moramo da gubimo što manje vremena, a ulažemo što više energije kako bismo rešili mnogo važnija pitanja koja muče naše sugrađane“, rekao je Milivojević.

Visoki predstavnik Valentin Incko je juče odlučio da poništi prvi krug izbora za gradonačelnika Mostara, jer se glasalo javno, a prema Statutu Grada predviđeo je tajno glasanje.

Milivojevića je, inače, kritikovala Islamska zajednica u Mostaru zbog toga što je u rvom krugu glasao za kandidata za gradonačelnika iz HDZ BiH Marija Kordića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.