U trendu

Milo: Čakaj podneo neopozivu ostavku

TIRANA – Bivši albanski ministar inostranih poslova, Paskal Milo, tvrdi da je Gent Čakaj, Albanac s Kosova u Vladi Albanije, podneo neopozivu ostavku na funkciju zamenika ministra spoljnih poslova.

Milo je, kako prenosi prištinska GazetaEkspres, rekao da je Čakaj neophzivu ostavku podneo premijeru Rami, nakon što je predsednik Iljir Meta odbio da potpiše njegovo postavljenje na mesto ministra za taj resor, umesto smenjenog ministra Dmitrija Bušatija.

Čakaj je, tvrdi Milo, ostavku podneo samo nekoliko sati nakon odbijanja Mete da potpiše njegovo imenovanje, što je, kako je kazo, izazvalo mnoge napetosti na albanskoj poitičkoj sceni, a posebno što je on sa Kosova.

“Uz svo poštovanje koje imam prema ministru Bušatiju, mislim da je Ramina odluka da on ne bude više deo njegovog kabineta konačna”, rekao je Milo.

Što se tiče mogućih opcija za zamenu Bušatija, ima ih kaže dve ili tri.

“Koliko ja znam, gospodin Čakaj je danas podneo ostavku premijeru.

Ostavka prema informacijama koje imam je neopoziva s tim što će ostati na mestu zamenika ministra do izbora novih kadrova”, rekao je Milo u emisiji “360 stepeni”.

Kao jednu od mogućnosti za rešenje ovog pitanja Milo vidi u načinu na koji je to rešio grčki premijer Aleksis Cipras, a to je da Rama preuzme i resor spoljnih i evropskih poslova.

Druga varijanta mogla bi biti novi predlog za ministra spoljnih poslova I najzad, kaže Milo, poznavajući Ramu, veruje da će pokušati da napravi „sui generis“ izbor na koji je, kako kaže, računa od od trenutka kada Meta odbio da potpiše razrešenje za Bušatija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.