U trendu

Ministar: Policija sprečila sukob, povređeni policajci

PODGORICA – Policija je u Nikšiću sprečila sukob dve ideološki suprotstavljene grupacije, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić.

Adžić je istakao da se juče u Nikšiću Dan državnosti Crne Gore „slavio onako kako dolikuje, sve do pojave grupe provokatora“, prenosi crnogorski portal CDM.

“Prilikom sprečavanja tog sukoba došlo je do povrede određenog broja policijskih službenika, nažalost i građana”, naveo je Adžić, prenosi CDM.

On je dodao da je došlo i do teže povrede policijskog službenika koji je sinoć operisan i trenutno se oporavlja i da žali što je „jučerašnji dan, koji je imao toliko povoda za slavlje, pao u senku događaja u Nikšiću“.

Pozvao je nadležne državne organe da hitno reaguju i da, ukoliko ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti, kazne sve one koji su prekršili zakon.

Ostaje, kako je naveo, otvoreno pitanje “da li je Uprava policije mogla adekvatnije da reaguje pre samog incidenta”.

“Juče na terenu je bila prisutna unutrašnja kontrola policije. Danas smo formirali komisiju koja će preispitivati da li su pripadnici Uprave policije prekomerno upotrebljavali sredstva prinude i građani će sa tim biti upoznati”, izjavio je on, prenosi CDM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.