U trendu

Misterija meseca: Prebogati Kinez ušao u hotel i nestao bez traga

Milijarder Ćao Đanhua nestao je bez traga prošle nedelje iz hotela „For sizons“ u Hong Kongu. Porodicu je uznemirilo to što je Đanhua viđen u hotelu u četvrtak, nekoliko sati pre nestanka, a pritom nije napuštao ovaj objekat.

Porodica milijardera pokušala je da od policije dobije informaciju gde je, a tek nakon višesatnog pritiska na organe reda, rečeno joj je da je Đanhua „na bezbednom“. Ispostavilo se da je hapšenje jednog od najbogatijih Kineza na svetu odrađeno pod velikim velom tajne, kako niko ne bi posumnjao u to da se nešto sprema. Đanhua je u petak prebačen na tajnu lokaciju u centralnoj Kini.

Neto bogatstvo Đanhue iznosi oko šest milijardi dolara, a kineski i honkonški listovi naglašavaju da je preveliki novac izgleda glavni i jedini razlog njegovog hapšenja, budući da se sumnja da je ono deo velike antikorupcijske kampanje koju vodi kineska vlada, piše Hurun riport.

Prema pisanju Minđing njuza, Đinhua je bio „bankar kineske elite“. Listovi naglašavaju da je njegovo hapšenje zapravo kršenje dogovora o autonomiji Hong Konga do 2047. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.