najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moramo biti spremni za veliku rusku invaziju

Jedini razlog zbog kojeg Ukrajina izvodi raketna testiranja u blizini Krima je neophodnost da budemo spremni za veliku rusku invaziju, rekao je Petro Porošenko.

“Još jednom naglašavam – jedini razlog, koji nas sada primorava da održimo ove vežbe jeste potreba da uvek budemo spremni za veliku invaziju našeg agresivnog suseda”, rekao je ukrajinski predsednik Petro Porošenko, prenose lokalni mediji.

“Siguran sam da smo za dve godine pokazali da smo izgradili novu ukrajinsku vojsku i želim da naglasim da su ove vežbe i testiranja u skladu sa međunarodnim pravom”, naveo je Porošenko.

Kijev je 1. decembra počeo dvodnevna raketna testiranja nedaleko od Krima, dok su, kao odgovor, brodovi ruske Crnomorske flote zauzeli položaje kod zapadne obale Krima. To je učinjeno kako bi pomogli da se ojača vazdušna odbrana poluostrva.

Raketna testiranja Ukrajine razgnevila su Rusiju, koja je svoje vazduhoplovne snage stavila u visok stepen borbene gotovosti, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane u Moskvi saopštilo je da će Rusija odgovoriti na ukrajinske vojne vežbe tako što će oboriti sve rakete koje se nađu u zoni letova iznad Simferopolja i Odese, javlja Sputnjik.

(Tanjug)

2 komentara
  1. lol

    Sta se kuva, sta lupas? Ovi se uzdaju u Ameriku vec dvadeset godina, a Amere tek sad boli uvo za njih. Doskora su bili spremni da ratuju do poslednjeg Ukrajinca, sad vise ni sendvice nece da im daju. Saka jada od armije, Ruje mogu da ih razbucaju za dva dana, ali koji ce im na grbaci ta propala drzava? Porosenko je najobicnije govedo.

  2. goran manic

    Kuva se, kuva… Samo što nije proključalo!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike