U trendu

Moskva: Na telima poginulih nije bilo prsluka za spasavanje

Rusko Ministarstvo odbrane demantovalo je danas navode da su na pojedinim telima poginulih putnika aviona „Tu-154“ koji se srušio u Crno more, pronađeni prsluci za spasavanje.

„Glasine koje dolaze od anonimnih izvora o tome da su putnici aviona navodno imali na sebi prsluke za spasavanje su sramne insinuacije koje nemaju veze sa realnošću“, saopštilo je rusko ministarstvo, prenela je agencija Tas s.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je prethodno da istraga o uzroku pada putničkog aviona Tu-154 ide u četiri pravca, ali da nema dokaza da bi teroristički napad ili sabotaža mogli biti jedan od uzroka.

„Četiri glavne verzije su da je avion pogodio neki strani objekat, nekvalitetno gorivo koje je izazvalo gubitak pritiska i na kraju prekid rada motora, greška pilota i tehnički kvar aviona“, naveo je FSB u saopštenju.

Ruski vojni avion srušio se juče ujutru u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 ljudi nije preživeo. Među stradalima su i 64 člana čuvenog Ansambla „Aleksandrov“ i devet novinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.