najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Moskva pod najvećim snegom u proteklih 50 godina

Moskva je danas na udaru najvećih snežnih padavina u proteklih 50 godina, što je izazvalo ogromne saobraćajne gužve i kolone automobila čija je ukupna dužina oko 3.400 kilometara, koliko ima od ruske prestonice do Rima.

“Ukupna dužina kolona vozila zaglavljenih u saobraćajnoj gužvi dostigla je 3.400 kilometara, što je čak više nego razdaljina između Moskve i Rima. Razlog za to je obilan sneg koji je padao čitave noći”, saopštila je Pres služba Jandeks internet kompanije koja prati situaciju u saobraćaju, prenosi Tas s.

Ruski ministar pravde Aleksander Konovalov je zbog snega 20 minuta kasnio na sastanak u gornjem domu ruskog parlamenta.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je jutros da će biti potrebno nekoliko dana da se potpuno uklone efekti rekordnih snežnih padavina u ruskoj prestonici.

Prema podacima Ruskog hidrometeorološkog centra, u Moskvi je prošle noći palo 24 milimetara snega u mernoj stanici na severozapadu Moskve, što je nešto više od 70 odsto ukupne količine koja u tom gradu obično padne tokom mesec dana.

Uprkos obilnim padavinama, moskovski aerodromi i dalje uobičajeno rade, rekao je za Tas s neimenovani izvor u službi za kontrolu vazdušnog daobraćaja moskovskog regiona,

“Vidljivost na moskovskim aeorodromima je trenutno oko 5.000 metara, što omogućuje bezbedno poletanje i sletanje aviona”, naveo je isti izvor.

Maksimalna dnevna količina snežnih padavina za 2. mart zabeležena je 1966. godine i iznosila je 22,2 milimetra, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike