U trendu

Nagli porast zarazenih kovidom u Kini

PEKING – Kina je danas prijavila nagli skok zaraze kovidom-19, pošto se broj novih slučajeva više nego udvostručio u odnosu na dan ranije i dostigao dvogodišnji maksimum.

Kina je u protekla 24 sata prijavila 3.507 lokalno prenetih slučajeva korona virusa sa potvrđenim simptomima u više od deset provincija i opština, u odnosu na 1.337 dan ranije, saopštila je kineska Nacionalna zdravstvena komisija, a prenosi agencija Rojters.

Većina novih slučajeva registrovana je u severoistočnoj provinciji Đilin.

U Šangaju, lokalne vlasti su, u sklopu borbe protiv epidemije, ogradile pojedine stambene zgrade i testirale stanovnike.
Istovremeno, kineski vazduhoplovni regulator je saopštio da će 106 međunarodnih letova koji treba da stignu u Šangaj biti preusmereno u druge kineske gradove od 21. marta do 1. maja zbog kovida.

Potvrđenih simptomatskih infekcija u Šangaju je u protekla 24 sata bilo 21, uključujući 12 uvezenih iz inostranstva, sa dodatnih 130 asimptomatskih slučajeva.

Skoro 90 odsto novih simptomatskih slučajeva identifikovano je u severoistočnoj provinciji Đilin, koja je za svojih 24,1 milion stanovnika uvela zabranu putovanja unutar i van te provincije bez prethodnog obaveštavanja lokalne policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar