U trendu

Najmanje 29 dece poginulo u napadu na autobus u Jemenu

U današnjem vazdušnom napadu na autobus na severu Jemena, u oblasti koju kontrolišu pobunjenici, poginulo je najmanje 29 dece, saopštio je Medjunarodni komitet Crvenog krsta, prenela je agencija Frans pres.

Ministarstvo zdravlja u Sani koje kontrolišu pobunjenici prethodno je saopštilo, kako navodi AP, da su u vazdušnim napadima koalicije predvodjene Saudijskom Arabijom na autobus i na jednu prometnu pijacu na severu Jemena poginule najmanje 43 osobe, a da je ranjeno više od 60 ljudi.

U autobusu koji je pogodjen bila su deca, ali i punoletne osobe.

Koalicija predvodjena Saudijskom Arabijom saopštila je da je u pitanju „legitimna vojna akcija“ na području na kojem su gadjani Huti koji su, kako je navedeno, odgovorni za raketu koja je juče ispaljena na saudijski grad Džizan.

Crveni krst medjutim ističe da je danas izveden vazdušni napad na austobus koji je prevozio decu, dodajući da je bolnica u Jemenu primila tela 29 dece mladjih od 15 godina, a da je 48 osoba ranjeno, medju kojima 30 dece, piše AFP.

Medjunarodni komitet Crvenog krsta dodaje da civili moraju biti zaštićeni tokom sukoba.

U gradjanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.