najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Najtraženiji narko-bos pao sa litice bežeći od specijalaca i slomio nogu

Odbegli narko-bos i milijarder Hoakin „El Čapo“ Gusman je u begu od meksičkih specijalaca prošle nedelje pao sa omanje litice i tom prilikom slomio nogu i povredio lice, rekao je za američki Si-En-En jedan meksički zvaničnik koji je upoznat sa slučajem.

Do potere za El Čapom, koji je u julu pobegao iz maksimalno obezbeđenog meksičkog zatvora, došlo je kad su ga specijalci 9. oktobra primetili u blizini grada Kosala, u planinama savezne države Sinaloa.

U društvu sa njim je tada bila jedna devojčica, pa specijalci nisu želeli da stupe u akciju, rekao je izvor, koji je dodao da su oni krenuli u poteru kad su ga videli bez deteta.

U trenutku kad su mu se specijalci približili, Gusman je pao sa litice. NJegovi telohranitelji su pojurili do dna litice, odneli El Čapa i nestali u gustoj šumi, tako da specijalci više nisu mogli da ih uoče.

Potraga za El Čapom je bila koncentrisana na područje grada Kosala, pošto su podaci dobijeni sa digitalnih instrumenata iz Gusmanovog privatnog aviona pokazali da je letelica letela na različite lokacije radi snabdevanja potrepštinama, ali se uvek vraćala na istu lokalnu pistu.

Gusman je milijarder i šef moćnog meksičkog narko-kartela „Sinaloa“, koji je završio u zatvoru u februaru 2014. godine, nakon što su ga uhapsile specijalne snage na severozapadu Meksika.

On je 11. jula ove godine pobegao iz tog zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem nakon što su pripadnici njegovog kartela iskopali 1,5 kilometra dugi tunel. Na snimkama sa nadzornih kamera se može videti kako narko-bos nestaje kroz rupu iskopanu na dnu tuš-kabine i nestaje u tunelu.

Meksički zvaničnici su se 2014. hvalili time što je Gusman uhvaćen, ističući to kao pokazatelj da dobijaju rat protiv narko-kartela. NJegov beg u julu je, međutim, ponovo izazvao paniku kod vlasti, kao i oštru kritiku javnosti povodom raširene korupcije.

Gusman je već jednom ranije pobegao iz zatvora 2001. godine, kad su ga na slobodu izneli u korpi za prljav veš.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike