U trendu

Nakon vodenih topova, u Tirani zatišje

TIRANA – U Tirani je trenutno zatišje na šestim antivladinim protestima ispred zgrade parlamenta, nakon niza incidenata do kojih je došlo tokom sukoba demonstranata i policije, koja je upotrebila vodene topove da bi ih sprečila da probiju kordon i uđu u zgradu skupštine.

Demonstranti i bivši poslanici sede na platou ispred parlamenta „prekrštenih nogu“, a mediji tumače da oni tim gestom poručuju da se neće razići.

Portal Sota njuz je preneo da je jedan demonstrant povređen u sukobu sa policijom, a portal Albeu da su povređena i dva policajca.

U međuvrenu oglasio se i lider najuticajnije opozicione Demokratske stranke, Ljuljzim Baša, koji se nije pojavio na antivladinom protestu, što je deo medija protumačio kao izdaju.

Baša je na svom fejsbuk profilu napisao da je „cilj opozicije pravedan i da se oni bore za vlast koja će biti oslobođena od kriminala“.

„Borimo se za vlast oslobođenu od kriminala i slobodne izbore. Vreme je da kriminalna klika, zajedno sa vladom, bude srušena do temelja. Albanija kao Evropa!“, napisao je Baša.

Inače, Baša je u Briselu, gde učestvuje u skupštini Evropske narodne partije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.