U trendu

Napeto u Beloj kući: Ivankin muž gubi živce pored Trampa

Donald Tramp pobedio je Hilari Klinton na izboru za novog predsednika SAD ali nema uticajnog američkog medija koji pritom, analizirajući kako je milijarder došao na čelo države, nije apostrofirao koliku je on pomoć imao u kampanji od ćerke Ivanke i njenog muža Džareda Kušnera.

On je znao kako da ih nagradi za vernost i stručnost prilikom davanja saveta te im je poverio važne uloge u Beloj kući, pogotovo Džaredu, imenujući ga za specijalnog savetnika za Bliski Istok.

Kušner i Ivanka Tramp verovali su da će Donaldova impulsivnost i neracionalnost prilikom donošenja odluka, pa čak i pisanja tvitova nestati ili makar biti manji kada postane predsednik, ali avaj.

„Njujork tajms“ pisao je o tome da se Tramp oko svake odluke konsultovao sa Kušnerom, koji je bio tihi strateg predizborne kampanje, ali čini se da sve već u startu njegove vladavine ie nizbrdo.

Trampov tvrdi stav oko Meksika i insistiranja na dizanju zida, kao i tome da ta država a ne SAD mora da plati njegovu izgradnju, izludeli su Džareda Kušnera, ali ništa više od tvita predsednika koji je Meksiku poručio da „ako ne želi da plati zid, nema potrebe da šalje predstavnike u SAD“.

Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto je, razume se, videvši ovu poruku odlučio da otkaže potencijalni susret dva lidera. „Njujork tajms“ naglašava da su Ivanka Tramp i suprug danima ubeđivali prvog čoveka SAD da „spusti loptu“ radi obostrane koristi, međutim ništa od toga.

Ivanka i Džared pritom i privatno imaju jedan problem zbog Trampove tvrdoglavosti i politike – njihov trogodišnji sin ide u vrtić u zajednici koja je većinom jevrejska i koja posle odluke Donalda Trampa da zabrani ulaz državljanima nekih muslimanskih zemalja u SAD ne gleda više blagonaklono na njega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.