U trendu

Neverovatno: Zbog nezapamćene vrućine „utopio“ nogu u asfaltu, izvlačili ga vatrogasci (foto)

Dok su se u pojedinim delovima Velike Britanije građani borili s kišom i grmljavinom, istovremeno je u Njukaslu u Velsu došlo do nesvakidašnjeg spašavanja. U ovom delu zemlje izmereno je 24 stepeni Celzijusa. Ova temperatura je neuobičajena za to podneblje, pa je došlo do, verovali ili ne, topljenja asfalta.

Ovaj 24-godišnjak je tokom odlaska na pauzu za ručak zgazio na meki deo puta koji mu je automatski „progutao“ nogu. Da bi ga spasili, vatrogasci su morali razbijati veliki deo puta.

– Mogao se uspaničiti i polomiti zglob, ali je mirno pozvao i sačekao pomoć. Stigli smo nekoliko minuta nakon njegovog poziva, iskopali deo asfalta i lagano izvukli nogu koja je bila duboko zarobljena – rekli su vatrogasci za „Daily Mail“.

Tamošnji meteorolozi upozoravaju građane da će ovih dana temperature ići malo iznad 30 stepeni Celzijusa, kao i da je ovaj juni bio najtopliji još od 1976. godine, što pokazuje i topljenje zgrada.

U Kanadi je najmanje 19 osoba izgubilo život zbog vrućina, dok je u Australiji takođe zabeleženo topljenje puteva i guma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)