Neverovatno: Zbog nezapamćene vrućine „utopio“ nogu u asfaltu, izvlačili ga vatrogasci (foto)

Dok su se u pojedinim delovima Velike Britanije građani borili s kišom i grmljavinom, istovremeno je u Njukaslu u Velsu došlo do nesvakidašnjeg spašavanja. U ovom delu zemlje izmereno je 24 stepeni Celzijusa. Ova temperatura je neuobičajena za to podneblje, pa je došlo do, verovali ili ne, topljenja asfalta.

Ovaj 24-godišnjak je tokom odlaska na pauzu za ručak zgazio na meki deo puta koji mu je automatski „progutao“ nogu. Da bi ga spasili, vatrogasci su morali razbijati veliki deo puta.

https://twitter.com/BorneoSights/status/1015035934805377024

– Mogao se uspaničiti i polomiti zglob, ali je mirno pozvao i sačekao pomoć. Stigli smo nekoliko minuta nakon njegovog poziva, iskopali deo asfalta i lagano izvukli nogu koja je bila duboko zarobljena – rekli su vatrogasci za „Daily Mail“.

Tamošnji meteorolozi upozoravaju građane da će ovih dana temperature ići malo iznad 30 stepeni Celzijusa, kao i da je ovaj juni bio najtopliji još od 1976. godine, što pokazuje i topljenje zgrada.

U Kanadi je najmanje 19 osoba izgubilo život zbog vrućina, dok je u Australiji takođe zabeleženo topljenje puteva i guma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.