U trendu

Novi detalji sinoćnjeg napada na Siriju: ko je rukovodio operacijom?

Generalštab Oružanih snaga Francuske je rukovodio ne samo svojim avionima, već i američkim bombarderima i dronovima, kao i britanskim lovcima.

Rukovodilac štaba Ratnog vazduhoplovstva Francuske Andre Lanata je u intervjuu za lokalni list „Opeks 360“ priznao da je planiranje i koordinaciju vazdušnog dela raketnog napada protiv Sirije izveo Generalštab Republike.

Prema Lanatovim rečima, šef Generalštaba zemlje Fransoa Lekonter lično je rukovodio planiranjem raketnih napada iz vazduha na sirijske objekte. Francuska komanda je rukovodila ne samo svojim avionima, već i američkim bombarderima i dronovima, kao i britanskim lovcima.

Andre Lanata je naglasio da su francuski avioni radi učešća u operaciji poleteli neposredno sa teritorije Francuske, iako je država imala povoljnije mogućnosti da avioni krenu sa teritorije Bliskog istoka. Prema rečima šefa Ratnog vazduhoplovstva, poletanje borbenih aviona sa francuske teritorije je simbolično pokazalo „nacionalnu volju i odlučnost“.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Luna

  Pavle nemoj tako da pricas jer masa srba vise voli rusiju od nase Srbijae, neka pitaju bugare koji rusi vise cene od nas kako im je bilo pod rusima, jad i beda a sad cela bugarska se gradi iako treba vremena naravno, plus kaze putin mi smo videli gde smo pogresili pre, nebi rekao da ista vidi nesme da probeli u siriji jos kazu ameri rusi su obavesteni gde udaramo, ja sam licno za nase ruse ali prodase sve bre tesko se nama ako se ne promenimo

  1. Mige

   Luna, i šta sad to treba da znači? Ako Rusi ili Kinezi ili bilo ko treći neće da nam pomogne da treba da stanemo na stranu fašista i da im se pridružimo u masovnom ubijanju civila?

 2. Pavle

  Rusi se zavukli u rupu. Cute… izdase Siriju kao nas 1999

 3. Anonimni

  Makron je kadar Rotšildovog klana i njegovim novcem i uticajem je došao na vlast,sada mora da vraća usluge i da sluša pretpostavljene.Treba da ga ojačaju kao ličnost kako bi dobili još jednu marionetu u obračunu sa Rusijom.To je poenta.Što će poginuti mnogo naroda,koga je briga.

 4. Dragan

  Kao ono kad se skupe lokalni mangupi da maltretiraju klinca pa mora svaki mangup da mu lupi šamarčinu

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike