najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Oland: Teroristička pretnja se nastavlja

Predsednik Francuske Fransoa Oland ocenio je danas da će “teroristička pretnja” nastaviti da pritiska tu zemlju, u kojoj su tokom 2015. godine islamski ekstremisti izveli više napada.

Govoreći pred pripadnicima snaga bezbednosti u Parizu na godišnjicu napada na redakciju satiričnog lista “Šarli ebdo”, Oland je rekao da će Vlada Francuske doneti nove zakone i pojačati mere bezbednosti, dodajući da pretnja ipak ostaje na visokom nivou.

Oland je izjavio da će do 2017. godine biti rasporedjeno još 5.000 pripadnika snaga bezbednosti, dodajući da će pored toga biti otvoreno 2.000 dodatnih radnih mesta u obaveštajnim službama, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Pre tačno godinu dana, naoružani ekstremisti izveli su teroristički napad na redakciju francuskog satiričnog lista “Šarli ebdo” u kojem je ubijeno 12 osoba, medju kojima pet karikaturista.

Oland je u sredu u Parizu otkrio tri spomen ploče u znak sećanja na žrtve terorističkih napada džihadista u januaru 2015. godine.

Napadači su ubijeni dva dana kasnije u policijskoj akciji na jednu štampariju gde su se sakrili.

Tog istog dana, 9. januara, Amedi Kulibali je upao u jedan jevrejski supermarket u Parizu gde je za taoce uzeo četiri osobe koje je kasnije ubio. Napadač je takodje ubijen u policijskoj akciji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike