U trendu

Opozicija ne postoji: Ovaj čovek je ponovo predsednik s 98 odsto glasova!

Gurbangulij Berdimuhamedov po treći put će predvoditi Turkmenistan, pošto je na izborima u nedelju osvojio 98 odsto glasova, objavila je izborna komisija te zemlje.

Predsednik Turkmenistana imao je čak osam protivkandidata ali se radilo o relativno nepoznatim osobama koje pak, kako pišu zapadni mediji, nisu imali ni dovoljno prostora u medijima niti su mogli valjano da priđu biračima s programima, tako da je ova pobeda Berdimuhamedova apsolutno i jedino očekivana.

Berdimuhamedov je na vlasti od 2006. godine nakon što je na vlasti nasledio pokojnog doživotnog predsednika Saparmurata Nijazova.

Novi mandat značajno će biti produžen Berdimuhamedovu jer je promenjen Ustav Turkmenistana i po novom aktu predsednik posle izbora vlada čak sedam godina.

„Ako budem izabran, naša politika unapređenja socijalne pomoći za narod će se nastaviti“, obećao je predsednik Berdimuhamedov koji je poznat po tome da ne dozvoljava slobodu govora i guši svaki pokušaj opozicije da mu se suprotstavi i dopre do naroda.

Turkmenistan je bivša republika SSSR-a i jedna je od najzatvorenijih zemalja sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.