U trendu

Predsednik Turkmenistana – loša kopija Putina: Puca, baca noževe i peva! (video)

Ekscentrični turkmenistanski predsednik snimljen je kako prikazuje svoje vojne veštine – puca, baca noževe, naređuje napad. To nije sve. Ima i video u kom peva.

Kako prenosi britanski „Telegraf“, Gurbangalej Berdimuhamedov za potrebe spota o njemu, snimljen je u punoj ratnoj opremi, sa sve sunčanim naočarima i „opasnim izgledom“.

Na tom videu on puca iz automatskog oružja i pištolja, baca noževe s velikom preciznošću, izdaje daljinsko naređenje helikopteru da izvede napad na neku metu. Za sve to vreme aplaudiraju mu postrojeni oficiri turkmenistanske vojske.

U prilogu emitovanom na državnom mediju navodi se kako je Berdimuhamedov pokazao svoju vojničku spremnost i demonstrirao preciznost.

Kako navodi „Telegraf“, taj spot prikazan je na državnom mediju ranije ove sedmice. Međutim, na Jutjubu je postavljena verzija koju je preradila opoziciona grupa aktivista, koja je ceo snimak potkrepila muzikom, ali i scenama iz poznatog filma Arnolda Švarcenegera „Komandos“.

Ali to nije sve. Turkmenistanski lider, kog mnogi smatraju diktatorom, prikazao je i svoju nežniju stranu.

U drugom video snimku zamenio je svoje atletske veštine sa onim muzičkim. On je svojim sugrađanima pokazao kako „barata“ sa sintisajzerom i gitarom.

Međutim, kao navodi „Telegraf“, internet ne voli baš uvek turkmenistanskog doktatora. Tako je jednom objavljen i snimak kako je pao s konja tokom trke 2013.

Iako je video cenzurisan u Turkmenistanu, od strane njega samog , ostalo je zabeleženo da snimak na Jutjubu ima više desetina hiljada pregleda.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike