U trendu

Orban i Tramp tokom razgovora potvrdili uzajamnu podršku

BUDIMPEŠTA – Mađarski premijer Viktor Orban razgovarao je sinoć telefonom sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Orban i Tramp su razgovarali o mađarsko-američkim odnosima i migrantskoj krizi, izrazivši političku podršku jedan drugome, rekao je Orbanov portparol Bertalan Havasi, prenosi agencija MTI.

Tokom razgovora, Tramp je čestitao Mađarskoj na izvanrednim ekonomskim uspesima i poželeo Orbanu mnogo uspeha na predstojećim, prolećnim parlamentarnim izborima, rekao je Havasi.
Orban je, kao lider vladajuće stranke Fides, zahvalio Trampu na političkoj podršci i uverio ga da će Mađarska nastaviti da bude saveznik SAD.

Mađarski premijer je čestitao Trampu na nedavnom predizbornom skupu u Arizoni gde se bivši predsednik SAD obavezao „da će se vratiti u Belu kuću 2024. godine“, rekao je mađarski zvaničnik.

Havasi je potvrdio da su dvojica političara razgovarala i o migrantskoj krizi u Mađarskoj i u SAD i saglasila se da se ilegalna migracija mora sprečiti „u interesu bezbednosti dve nacije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar