Pauk: Kad vidim ko me napada, znam da sam na pravoj strani

SPLIT – Izjava splitskog gradskog odbornika Martina Pauka, da su vaterpolisti Crvene zvezde sami krivi što su napadnuti u Splitu, naišla je na osude i u delu hrvatske javnosti, a Pauk i dalje insistira na svom pristupu i poručuje da po tome ko ga kritikuje zna da je u pravu.

Jutarnji list je njegov post inače ocenio kao skandalozan i objavio ga u celosti, iako ga je Pauk izbrisao nakon što se proširio po društvenim mrežama i medijima.

„Iako je državni vrh i dobar deo političke scene najoštrije osudio huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu u Splitu, Martin Pauk iz redova stranke Nezavisni za Hrvatsku objavio je status na Fejsbuku u kome za fizički obračun krivi – žrtve“, naveo je list.

Paukovu izjavu osudio je i osnivač sajta Index.hr Matija Babić koji je Pauka nazvao „smećem koji nanosi štetu Splitu i celom hrvatskom turizmu“.

„Šteta koju ovo i ovakvo smeće nanosi Splitu i celom hrvatskom turizmu čak se i finansijski može izračunati u milionima evra. Nakon ovakvih likova zaista samo budala iz Srbije će Dalmaciju odabrati ispred Grčke. Zbog ovakvih idiota i normalni Hrvati biraju druge destinacije, pa kako neće Srbi“, napisao je Babić na svom Fejsbuku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ga brine što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru i dodao da se nada „da ćemo i jedni i drugi imati dovoljno pameti da shvatio da zajedno možemo da opstanemo“.

Povodom kritika na svoj račun oglasio se i sam Martin Pauk koji je u najnovijoj objavi na fejsbuku rekao da je u poslednja 24 sata bio isprozivan od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlasnika sajta Index Matije Babića.

„U poslednja 24 sata brutalno me izvređao Matija Babić, vlasnik Indexa, a u prozivanju mu se pridružio Aleksandar Vučić. Obzirom na to ko me napada, znam da sam na pravoj strani“, napisao je Pauk i dodao da će se „istine držati do groba“.

„Zahvaljujući vama, dobrim ljudima, znam da nisam sam, i znam da nas je svakim danom sve više. Dolazi i naše vreme!“, napisao je on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike