U trendu

Plenković: Jasenovac, životinjska farma, uvrede, gluma. . .

ZAGREB – Premijer Andrej Plenović izjavio je danas da je komemoracija u Jasenovcu organizovana u skladu sa epidemiološkim merama, iako je prethodno rekao da će tražiti da vlada ima svoj venac.

Povodom činjenice da će u četvrtak u Jasenovcu, podno Kamenog cveta, ponovo biti tri kolone, odvojeno premijer, predsednik i predstavnici manjina i antifašita, Plenković kaže da Protokol određuje organizator, a to je, kaže, Spomen područje Jasenovca, nije vlada.

Oni su organizovali ovogodišnju komemoraciju u skladu sa epidemiološkim okviru. Pojedina izaslanstva će dolaziti. Mi smo kao vlada odlučili da odemo u 9 sati ujutro, sabor u 10 sati i nakon toga slede ostale delegacije. Što se tiče bilo kakvog zajedničkog polaganja venaca, rekao sam juče, nema glumljenja“, kazao je Plenković i dodao:

„Predsednik Republike ili njegov protokol pokreće inicijativu da predsednik sabora i ja zajedno sa njim polažemo venac u Jasenovcu. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede ni niz drugih aktivnosti koje su ispod svakog nivoa i nema prostora za glumljenje.“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.