Pojavila se anti-Greta

BERLIN – Jutjub influenserka i nova mlada nada konzervativaca Naomi Seibt porucila je da Greta Tunberg i ostali klimatski aktivisti „samo doprinose opštoj histeriji“.

Nemacka tinejdžerka, koja je dobila nadimak Anti-Greta, poslala je putem svog Jutjub kanala poruku mladoj švedskoj aktivistkinji Greti Tunberg uoči godišnjeg okupljanja konzervativaca na Konzervativnoj konferenciji za politicku akciju (CPAC) koja ce se održati u blizini Vašingtona.

Naomi Seibt (19), koja za sebe kaže da je „klimatski skeptik“ ili „klimatski realista“ će govoriti na konferenciji na kojoj će učestvovati i Donald Tramp i potpredsednik Majk Pens, prenosi B92.

Kako piše Gardijan, Seibt s nalazi na platnom spisku Instituta Hartlend, analtičkog centra koji je blisko povezan s Belom kućom i koji negira utvrđena naučna znanja o tome da ljudska aktivnost zagreva planetu, što može imati fatalne posledice u bliskoj buducnosti.

Naučnici, smatra ova mlada konzervativka, preuveličavaju uticaj emisija staklene bašte na klimu planeta.

Naslovi videa koje je objavila na svom Jutjub kanalu kao što su „Klimatske promene – samo prazna prica?“, „Žestoka bez feminizma?“ i „Poruka medijima – kako se usudujete?“ govore same za sebe.

„Imam vrlo dobre vesti za vas. Ne dolazi smak sveta zbog klimatskih promena. Zapravo, za 12 godina i dalje cemo biti ovde, ležerno cemo praviti fotke na svojim iPhone 18s“, kaže Seibt u jednom od videa, aludirajuci na dramaticno upozorenje koje je Tunbergova uputila da imamo još 12 godina da sprecimo klimatsku katastrofu.

CPAC ce biti do sada najveća pozornica na kojoj ce ova Jutjub influenserka nastupiti.

„Alarmiranje covecanstva pricom o klimatskim promenama predstavlja groznu antiljudsku ideologiju“, rekla je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.